Con enorme piacere ecco i risultati ottenuti dai ns. Franciacorta nella degustazione, svoltasi a Febbraio 2018, da Andreas Larsson,
migliore Sommelier del mondo (2007 ASI) nella degustazione svoltasi in Febbraio 2018 alla “cieca”.
Orgogliosi di essere arrivati a 92 e 91 punti con i ns Franciacorta Docg Primus Cuvèe e Dosaggio Zero Millesimo 2013, considerando che il massimo punteggio assegnato in Franciacorta è stato di 94 punti. Ecco cosa ha scritto Larsson:


FRANCIACORTA DOSAGGIO ZERO MILLESIMO 2013
92 POINTS
Bright light golden colour. High intensity and fine purity on the nose with youthful stone fruit like apricot, peach with ripe citrus, crushed nuts and some autolytic/buttery hints. The palate is well-balanced in its bone dry style, very fresh and salivating with good extract, fresh yellow fruit, citrus, some nutty notes and a long persistency. Very good.

FRANCIACORTA BRUT PRIMUS DOCG NV
91 POINTS
Bright light golden colour with a vivid mousse. Rather complex and layered nose, vinous with (perhaps oak) roasted hazelnut, yellow fruit, apricot, fresh butter and brioche, rather white burgundy like on the nose. The palate is well-built with a bright freshness and layers of ripe stone fruit underlined by pastry notes and fresh butter with a long and lingering finish. Nice.

- Franca Contea Vini in Franciacorta - Andreas Larsson, migliore Sommelier del mondo (2007 ASI) assegna 92 e 91 punti ai ns. Franciacorta Dosaggio Zero Millesimo 2013 e Docg Primus Cuvèe